ENHU HU
 
 
 

Celofánozás

OverwrappingOverwrapping

A celofánozás során adott hosszúságú fóliát hajtanak rá a termékre és a csomagot fűtött lezáró eszközzel zárják le. A celofánozás csökkenti a termélési költségeket és javítja a termék megjelenését. Különféle anyagokat lehet használni a folyamathoz, beleértve a polipropilént, papírt, PVC-t, polietilént, sőt az újdonságnak számító, kukoricakeményítő-alapú biológiailag lebomló fóliát is.

A celofánozás rendkívül sokoldalú folyamat, melyet számos különféle alkalmazáshoz használnak az élelmiszer- és gyógyszeripar terén:

 

A GÉPKÍNÁLAT MŰSZAKI PARAMÉTEREI

Teljesítmény 10 - 300 termék/perc
Méretváltás időtartama 15 - 40 perc
Termékméret-tartomány

Hosszúság: 40 - 450 mm
Szélesség: 20 - 350 mm
Magasság: 5 - 175 mm

Fóliahosszúság 50 - 880 mm
Fóliaszélesség 50 - 550 mm

 

A fenti értékek csak tájékoztatásul szolgálnak, és különböző tényezőktől, például a termék méretétől függenek. Az egyedi rendelésre készített gépeknél lehetőség van a fenti tartományokon kívüli értékek megvalósítására is.

Az Arcon minden igényt kielégítő celofánozó berendezéseket kínál, kezdve a kis tételméretekhez használt félautomatikus gépektől egészen a teljesen automatikus, nagysebességű termelési berendezésekig. A forgalmazott celofánozó gépek mindegyike kiváló minőségben csomagolja mind a különálló, mind a kötegelt termékeket, és kialakításuk lehetővé teszi, hogy a méretek közötti átállás átlagosan 15 perc alatt megtörténjen.

A celofánozó gépek automatikus típusának sebessége könnyen meghaladja a percenkénti 40 terméket, maximális teljesítményük pedig 300 termék/perc. Az alapzárás és a hátsó élzárás történhet hőközléssel, hideg ragasztóval vagy nagy hőmérsékleten olvadó lezárással. A robosztus, moduláris rendszerű celofánozó gépeket könnyű kezelni és nagyon kevés karbantartást igényelnek.

 

    ALKALMAZÁSOK

  • Élelmiszer
  • Dohány
  • Édesség
  • Tea és kávé
  • Gyógyszerészeti és egészségügyi készítmények
Arcon logo