ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Élelmiszerek / Osztályozás / Szója és olajos magvak  

Szója és olajos magvak

  Megatex Screener   Soybean Screening

Osztályozó berendezéseket az olajosmag-feldolgozás teljes folyamata alatt használják, kezdve a betárolástól egészen az őrlemény rostálásáig. Rosták egyedülálló rostamozgása egyidejűleg biztosítja a nagy kapacitást és a pontos szeparálást. A Arcon minden alkalmazáshoz képes megfelelő osztályozó berendezést kínálni, legyen szó akár közepes méretű üzemről, akár napi 5000 tonna anyagot feldolgozó vállalkozásról.

Betárolás

A betároláshoz használt rosta eltávolítja a terményből a finomszemcsés anyagot, a szántóföldi szennyeződéseket és egyéb méreten felüli anyagokat a tárolóba töltés előtt. A finomszemcsés anyagok megfelelő különválasztása rendkívül lényeges a termény raktározás közbeni tönkremenésének megakadályozása szempontjából, mivel a finomszemcsés frakció megakadályozza a levegő keringését a tároló silókban. A finomszemcsés anyagok eltávolításával fűtőanyag spórolható meg, és nagyban csökken a tűzveszély.

A betároláskor jellemzően nagy mennyiségű termény feldolgozása történik. Erre a célra a hosszú löketű, kis rezgésszámú, vízszintes rostamozgást alkalmazó berendezések használatosak. A finomszemcsés frakció gyorsan átesik a rostanyílásokon anélkül, hogy erőteljes mozgásra lenne szükség, és így újrakeveredés sem történik. Ennek köszönhetően a finomszemcsés anyagok pontosan és nagy hatékonysággal távolíthatók el a terményből. 

Őrleményrostálás

A feldolgozás utolsó szakaszaiban rosták használata lehetővé teszi, hogy kevesebb méretazonos anyag kerüljön a darálókba. Mivel így kevesebb a darálási munka mennyisége, kevesebb darálóra lesz szükség, ami végül az üzemeltetési költségek csökkenését eredményezi. A finomszemcsés őrlemény 8-12 mes-számú rostákkal végzett szétválasztásánál rosták keringő mozgása biztosítja a szigorú méret- és sűrűségkövetelmények egyszerű betartását. Ez az egyedi rostamozgás rendkívül pontos szeparálást tesz lehetővé.

A nagy szemcseméretű frakció 4 mes rostanyílással végzett elválasztása során a kíméletes keringő mozgás biztosítja, hogy a használható termék ne törjön össze.

Osztályozó berendezések alkalmazásakor az üzemeltető mindig bizonyos lehet abban, hogy a végtermék a kívánt mérettartományban lesz.

 

    ELŐNYÖK

  • Nagy megbízhatóság: napi 24 órás zavartalan működést biztosító masszív, tartós konstrukció
  • Kis karbantartási igény: a fogaskerekek nélküli, kenést nem igénylő meghajtást könnyű karbantartani
  • Kis belmagasság: a gép függőleges méretét jelentősen csökkenti a vízszinteshez közelítő rostálási szög
  • Nagy kapacitás, kis alapterület: a mindössze 4 x x méter területet elfoglaló osztályozó berendezések akár 1000 t/h teljesítményre is képesek
  • Tömődésmentes működés: rosták nem tömődnek el még nagy nedvességtartalmú anyagok feldolgozásakor sem. A hatékony golyós tisztítórendszer megakadályozza, hogy a nedves terményrögök eltömítsék a rostát, és ezáltal csökkentsék a rostálási teljesítményt.