ENHU HU
 
 
 

Extrudálás

ExtrusionExtrusion

Számos gyógyszerészeti anyagot extrudálnak a különböző folyamatok végrehajtása előtt. Az anyag függvényében az is előfordulhat, hogy az extrudálás a feldolgozás utolsó folyamata.

A Arcon vállalat a gyógyszerészeti ipar számára kínál kisnyomású extrudáló berendezéseket, kezdve a fogaskerekes és kosaras extrudálóktól a kisméretű, csigás adagolású, sajtoló extrudáló berendezésekig, melyek fejlesztésre és termelésre egyaránt alkalmasak. Az anyag tulajdonságaitól és az extrudált termék kívánt jellemzőitől függ, hogy melyik típusú extrudáló berendezést érdemes választani. A Arcon szakemberei az Arconnal együttműködve nyújtanak Önnek tanácsot az kívánságainak megfelelő berendezés kiválasztásában, és az egyedi igények kielégítésére is kínálnak megoldást.

Az alábbiakban részletesebb információt talál a Arcon laboratóriumi asztali extrudáló berendezéseiről, padlóra telepített rácsos extrudáló berendezéseiről és padlóra telepített fogaskerekes extrudáló berendezéseiről:

"Extruder 20" laboratóriumi asztali extrudáló berendezés

Lab Extruder 35

A kép a laboratóriumi asztali Arcon extruder rácsos extrudert ábrázolja, melyet sorozatos extrudálás végrehajtására terveztek. A gép ideális gyógyszerészeti termékek és formulák fejlesztéséhez.

 

 

    JELLEMZŐK

 • Egyszerűen kezelhető
 • Kis alapterülete révén könnyen elhelyezhető a laboratóriumi asztallapon.
 • Rendelhető 0,5 mm - 2,5 mm furatú rácsokkal, így bármilyen fejlesztési programhoz kiválóan alkalmazható
 • Könnyen átalakítható költségtakarékos gyártási berendezésnek
 • A kapacitása 20 kg/h teljesítménynek felel meg
 • Az egyedülálló görgős kivitelezés csökkenti az anyag túlmelegedése vagy túlszárítása miatti problémákat

 

Változtatható terméksűrűségű extrudáló berendezés (VDE)

Lab Variable Density Screw Extruder A változtatható sűrűségű termék előállítására képes, csavarhajtású Arcon extrudáló berendezés az egyetlen laboratóriumi extrudáló készülék, mely változtatható furatátmérőt és változtatható furatmélységet biztosít egyidejűleg mind az axiális, mind a radiális extrudálás terén. Mivel a berendezés az összes kombinációt lehetővé teszi, az extrudált termék szabályozható és változtatható sűrűsége hatékonyan vizsgálható. Egyetlen más extrudáló készülék sem képes ezeket a kombinációkat egyetlen berendezésben rendelkezésre bocsátani.

A hasonló berendezésekkel végzett összehasonlító tesztek azt mutatták, hogy a használható kihozatal átlagos 69%-os értékével szemben a Arcon VDE 96%-os teljesítményre volt képes a nagyobb sűrűségi konfiguráció esetén.

 

    JELLEMZŐK

 • Radiális és axiális extrudálás egyetlen asztali egységben
 • A kapacitás növeléséhez nincs szükség kúpos vagy kupolás extrudáló készülékre
 • A formula igényeit kielégítő rugalmasság
 • Az extrudáló furatátmérője 0,2 mm és 2,0 mm között változtatható
 • A furatmélység 0,5 mm-től 6 mm mélységig terjed a radiális extrudáló berendezéseknél, és 8 mm mélységig az axiális extrudáló berendezéseknél. (Nem lehetséges minden kombináció minden konfigurációban)
 • Képes változtatni az extrudált termék sűrűségét

 

Mini csigás extrudáló berendezés

Mini Screw Extruder Amennyiben kis mennyiségek feldolgozására, drága vagy ritka anyagokhoz, illetve kutatás és fejlesztés céljára keres extrudáló készüléket, a Arcon mini csigás extrudáló berendezés megfelelő megoldást nyújthat. Korábban csak a Mini Készlet részeként állt rendelkezésre, de ma már önálló gépként is megvásárolható a helyes gyártási gyakorlatnak teljesen megfelelő mini csigás extrudáló berendezés, melyet kis klinikai tételek gyártására fejlesztettek ki, és amely akár 5 grammnyi anyag feldolgozására is képes.

A mini csigás extrudáló berendezés termelékeny és költséghatékony módon értékeli a különböző extruderszerszámok hatását a végtermék tulajdonságaira. A kísérletek azt mutatták, hogy 10 g-os tételméretekből akár 8 g-os extrudált termék is kinyerhető. A mini csigás extrudáló berendezéshez csatlakoztatott Arcon Datastor lehetővé teszi a teljesítmény, forgási sebesség és termékhőmérséklet 5 másodpercenkénti pontos mérését, és ezáltal ezek folyamatos feljegyzését.

 

Extruder 35 padlóra telepített rácsos (kosaras) extrudáló berendezés

Floor Screen Extruder A maximálisan 180 kg/h extrudálási kapacitással rendelkező, kis nyomáson üzemelő "Extruder 35" készülék félüzemi laboratóriumi és ipari léptékű termelésre egyaránt alkalmas.

 

    JELLEMZŐK

 • Munkateljesítménye alkalmassá teszi a "Spheronizer 380" vagy "Spheronizer 500" gömbölyítő berendezésekkel történő használatra
 • A fejlesztési munka során lehetőség van nagyon kicsi mennyiségek (0,5 kg) extrudálására
 • Könnyen szétszerelhető és tisztítható
 • Teljes IQ/OQ minősítési dokumentációs csomagok állnak rendelkezésre
 • Igény szerint automatikus töltési funkció
 • Teljesen kompatibilis a Arcon DatastorTM adatrögzítő eszközzel
 • A különböző furatátmérőjű cserélhető rácsokkal különféle átmérőjű extrudált termékek állíthatók elő

 

"Extruder 40" padlóra telepített ipari extrudáló berendezés

Gear Extruder 40 A képen a padlóra telepített, 40 kg/h feldolgozási kapacitású ipari extrudáló berendezés látható. A nagyüzemi termelésre tervezett készülék alkalmazható félüzemi méretű gyártásra is, és különösen alkalmas kiváló minőségű, nagy sűrűségű extrudált termék előállítására oly módon, hogy a folyamat közben a termék hőmérsékletét nem emeli.

 

    JELLEMZŐK

 • Munkateljesítménye alkalmassá teszi a "Spheronizer 380" vagy "Spheronizer 500" gömbölyítő berendezésekkel történő használatra
 • Igény szerint 0,8-2,0 mm közötti furatátmérőjű fogaskerék-sorozattal rendelhető
 • A kimeneti teljesítmény a fogaskerekek forgási sebességének változtatásával módosítható

 

Amennyiben ennél nagyobb kapacitású extrudáló berendezésre van szüksége, az óránkénti 100 kg feldolgozási teljesítményű "Extruder 100" készüléke az Ön rendelkezésére áll, melyet kifejezetten az egyedi követelmények szerint terveznek, illetve igény szerint más berendezésbe építenek.


 

Arcon logo