ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Gyógyszerkészítmények / Keverés / Granulálás / Örvényágyas szárítás / Örvényágyas szárító / Granuláló / Bevonatképző berendezés  

Örvényágyas szárító / Granuláló / Bevonatképző berendezés

Fluid Bed Dryer

Az Arcon kitűnő hatékonyságú örvényágyas szárítókat forgalmaz, melyek teljesen megfelelnek az élelmiszer- és gyógyszeriparban alkalmazott jó gyártási gyakorlat előírásainak. Igény esetén egyetlen gépben egyesíthetők a keverés, granulálás, szárítás, bevonás és pelletálás műveletei, mely helytakarékos megoldást biztosít, és csökkenti a gyártási időt.

Az anyag fluidizálása a robosztus, könnyen tisztítható szárítókamrában teljesen végbemegy, így a szárítási idő húszszor rövidebb, mint a hagyományos kemencés szárításnál. Az átlagos szárítási idő tételenként 30-45 perc, az üzemi kapacitás pedig 0,5-500 kg/tétel. Az örvényágyas szárítók kínálatának műszaki paramétereit az alábbi táblázat ismerteti:

 

    MŰSZAKI PARAMÉTEREK

Üzemi kapacitás
(0,5 g/cm3 sűrűséggel számolva)
0.5 - 500 kg / tétel
Tartály térfogata 7 - 600 l
Ventilátormotor 2.2 - 45 kW
Légáram 6 - 160 m3/perc
Fűtőérték 8500 - 230 000 k/cal pe oră


Az alap örvényágyas szárítók kiegészítő berendezéseivel lehetővé válik a felső porlasztásos granulálás, az alsó porlasztásos cukor/filmbevonat-készítés vagy az oldalsó porlasztásos granulálás/filmbevonat-készítés, melyek szerves oldószerekhez és vizes oldatokhoz egyaránt alkalmazhatók.

 

    VÁLASZTHATÓ FUNKCIÓK

  • Porgyűjtő rendszer
  • Porszivárgás-érzékelő
  • CIP vagy WIP automatikus tisztítási funkció
  • Hőérzékeny anyagokhoz való szárítóberendezés
  • Robbanásbiztos kialakítás a szerves oldószerekhez
  • Vákuumos leeresztés a zárt típusú műveleteknél


 

Arcon logo