ENHU HU
 
 
 

Üzemi keverőberendezések

             High Shear Mixing        High Shear Mixer

Az üzemi keverőberendezések kínálatában megtalálhatók a rázókeverők, a szakaszos üzemű keverők, az alsó bemenetes keverők és a soros elrendezésű keverők. Ezek a nagy nyíróerőt alkalmazó üzemi keverők számos különféle műveletet képesek elvégezni:

Emulgeálás: Minimális erőbefektetéssel kiváló emulziók készíthetők. Az „olaj a vízben" és a „víz az olajban" emulziók előállítása még akkor is gyorsan végrehajtható, ha már megtörtént a besűrűsödés. A nagy áramlási sebességnek köszönhetően a tétel elkészülésének végén bármilyen színezéket hozzá lehet adni.
Homogenizálás:: A keverők mindenféle fizikai változtatás nélkül képesek a legtöbb emulzió homogenizálására, és egy adott idő után stabil emulzió jön létre.
Szolubilizálás: A szabványos keverő még 30000 cps viszkozitás mellett is képes az előirányzott mennyiség keringetésére, és eloszlatja a nem megfelelő adagolás következtében kialakult rögöket is.
Hígítás: A keverő által előállított nagyfokú szívóhatás miatt az esetlegesen kialakuló sűrű kenőcsös rögök vagy üledékek azonnal diszpergálódnak.
Felaprítás: A nagy nyíróerőt kifejtő lapátkerék és az erőteljes szívóhatás minimális erőkifejtéssel és rendkívül rövid idő alatt csökkenti a szemcseméretet.

 

RÁZÓKEVERŐK

Az Arcon kínálatában többféle rázókeverő berendezés szerepel, köztük propelleres kialakítású és tengelyirányú turbinás keverők. A lenti ábrán bemutatjuk a berendezések vázlatos tervrajzát és a keverők sebességének és méretének hozzávetőleges értékeit. A nagyításhoz kattintson a képre.

 

SZABVÁNYOS NÉVLEGES SEBESSÉGÉRTÉKEK

Kis sebesség   Közepes sebesség   Nagy sebesség
140 rpm és ez alatt   282 rpm   1500 rpm és 1000 rpm
(1410 rpm és 910 rpm teljes terheléssel)

 

 

 Agitating Mixer Models

Agitating Mixer            Agitator Mixer                  Agitating Mixer

 

IBC container

Az Arcon hordozható IBC-tartályokhoz történő használatra tervezett ipari folyadékkeverőket és rázókeverőket is kínál, melyek hagyományos, speciális és rozsdamentes acél IBC-tartályokhoz is alkalmasak.

 

SZAKASZOS ÜZEMŰ KEVERŐK

Batch Mixer

 

Standard Immersion Mixers

 

 

 

 

 

 

 

A nagy sebességű, szakaszos üzemű, merülő keverők számos előnyt kínálnak a hagyományos keverőrendszerekkel szemben. A gépek hatékony teljesítményének és nagy feldolgozási sebességének a kulcsa a pontosan megtervezett forgólapát/állórész szerkezet, mely egyenletes feldolgozást biztosít minimális levegőztetéssel és felületi diszturbanciával.

 

ELŐNYÖK

 • Hosszú, problémamentes működésre tervezett, pontosan megépített berendezések.
 • Az összes érintkező alkatrész 316-os rozsdamentes acélból készül, alkalmazkodva az élelmiszer- és gyógyszeripar követelményeihez és betartva a jó gyártási gyakorlatot.
 • Nagyfokú vegyszerállóságot biztosít az egyébként agresszív közegekkel szemben.
 • A forgólapát/állórész egység módosításával a nyíróerő széles tartományban változtatható.
 • A cserélhető fejek lehetővé teszik, hogy egyetlen keverőgép számos műveletet végrehajtson, például elegyítést, eloszlatást, emulgeálást és homogenizálást.
 • Egyedi tervezésű forgólapát/állórész szerkezetek is rendelhetők.

 

ALSÓ BEMENETES KEVERŐK

Bottom Entry Mixer

                   Bottom Entry Mixer

Az alsó bemenetes keverő/homogenizálókat közvetlenül a keverőtartály alapjára lehet felszerelni és kompatibilisek az ellentétesen forgó rázókeverőkkel valamint a tusírozott felületű tolattyús keverőkkel. A berendezések 0,75 kW és 15 kW közötti teljesítménnyel választhatók, maximális kapacitásuk 3000 liter. Egy- és kétsebességű motorok állnak rendelkezésre, a gépeket igény szerint ATEX által tanúsított motorral szereljük. Egyszeres vagy dupla mechanikus tömítés is rendelhető.

 

SOROS ELRENDEZÉSŰ KEVERŐK

Inline Mixer

Az Arcon soros elrendezésű keverőinek választéka egyfokozatú, soros elrendezésű, nagy nyíróerőt kifejtő keverőkből, nagy sebességű, öntisztító keverőkből és háromfokozatú, változtatható nyíróerőt kifejtő keverőkből áll.

A soros elrendezésű gépek számos előnyt kínálnak a merülő berendezésekkel szemben a szakaszos feldolgozás terén, mivel kevesebb helyet foglalnak, könnyebben tisztíthatók és a kiegészítő adagolószivattyú használatával nagy viszkozitású közeghez is használhatók.

 

 

 

Egyfokozatú, soros elrendezésű keverők

Single Stage In-Line Mixer A félüzemi laboratóriumi és nagy termelési alkalmazásokhoz ideális egyfokozatú soros elrendezésű keverőberendezéseket általánosan használják egymenetes és újrakeringetéses feldolgozáshoz. A különféle nyíróerők alkalmazását lehetővé tevő cserélhető forgólapát/állórész gyűrűk valamint a nyíróerőt és áramlási sebességet növelő szíjhajtás gondoskodik arról, hogy a keverő sokféle anyaghoz és alkalmazáshoz használható legyen. Ezen felül, a véletlen levegőbejutás kockázatát kiküszöböli, hogy a rendszer teljesen zárt.

 

Nagy sebességű, öntisztító keverők

In-line mixer Az Arcon által kínált nagy sebességű keverők gyakorlatilag öntisztítók és nem igényelnek karbantartást. Minden motor és fogaskerekes hajtómű kapható rozsdamentes acél kivitelben is lemosási és higiéniás célokra, az ötféle cserélhető forgólapát/állórész pedig a legtöbb követelményt kielégíti. Csakúgy, mint az Arcon választékában szereplő összes keverőberendezésnél, ennél a típusnál is lehetőség van a speciális vagy szokatlan igények alapján történő tervezésre.
 

 

Háromfokozatú, változtatható nyíróerőt kifejtő keverők

Three Stage Multi Shear Mixer Three Stage Mixer

 

A háromfokozatú, változtatható nyíróerőt kifejtő, soros elrendezésű keverőket az ultrafinom emulziók, diszperziók és krémek gyártásához ajánlja az Arcon. A berendezések a gyártástechnológia számos területén bizonyítottak már, és egyformán alkalmasak egymenetes és újrakeringetéses műveletekhez, ahol rendkívül finom feldolgozásra van szükség.

 

    ELŐNYÖK

 • Kiváló minőségű diszpergálás
 • Kis energiafogyasztás
 • Szabályozható örvény és pornedvesítés
 • Nagyobb sebesség és jobb teljesítmény
 • Nincs száraz por a folyadék felszínén
 • Megfelel a jó gyártási gyakorlat követelményeinek 

Arcon logo